.

רפואה שלמה - עידן חדש לרפואה

מידע לעיתונאים 

הדוברים במסיבת העיתונאים +תקצירים:

ד"ר נאדר בוטו: 

רופא, קרדיולוג בכיר במרכז רפואי רבין, מטפל בעל מוניטין בינלאומי פיתח מודל לרפואה אינטגרטיבית מאוחדת המבוססת על מודל הוליסטי מערכתי המתייחס לגורמים ביולוגים, נפשיים, רוחניים וחברתיים כמחוברים ומושפעים הדדית ומיישם הלכה למעשה את הגדרת הבריאות כמצב של רווחה מלאה גופנית, נפשית, חברתית ורוחנית. פרסם מספר ספרים באיטלקית, עברית ואנגלית. בנוסף פיתח שיטת אבחון שקושרת מחלות גופניות עם משברים נפשיים, ומקשרת בין המשברים הנפשיים לאיברים ספציפיים, ולצורה בה הגוף מביע את המשבר באמצעות מחלה ספציפית באיבר. מעביר הרצאות בארץ ובאירופה ומלמד את השיטה בסדנאות בארץ, איטליה שוויץ, אנגליה וברזיל.

החזון:

 

זכותו של האדם לשירותי בריאות היא אחת מזכויות היסוד שעליהן מגינות רוב המדינות המתקדמות. ארגון הבריאות העולמי (WHO) הגדיר זה מכבר את התפיסה הכללית של "בריאות": "הבריאות הינה מצב של רווחה מלאה, גופנית, נפשית וחברתית, ולא רק היעדר מחלות וחוזק. הגעה למצב של בריאות אופטימאלית היא אחת מזכויות האדם הבסיסיות". "לשם כך על הפרט או הקבוצה להיות מסוגלים לאתר את שאיפותיהם ולהביאן לידי ביטוי, לספק את צורכיהם, להתמודד עם סביבתם ואף לשנותה במידת הצורך" (מתוך אמנת אוטווה לקידום בריאות, WHO, 1986).

כדי להשיג את הבריאות קיימות היום שתי גישות טיפוליות, שונות מבחינת הבסיס הפילוסופי שלהן, אך שתי הגישות הציבו לעצמן את אותה המטרה, לרפא ולשמור על הבריאות:

הרפואה הקונבנציונאלית והרפואה האלטרנטיבית –משלימה.

אין ספק בכך שלרפואה הקונבנציונאלית הישגים אדירים בטיפולי חירום וטראומות ,והיא אכן הגיעה להישגים נאים בקידום רמת הבריאות של הציבור. תוחלת החיים עלתה כתוצאה מירידה משמעותית בתמותה ממחלות חריפות כמו מחלות זיהומיות, התקפי לב ,שיפור טכניקות החייאות, ניתוחים להצלת חיים ,ושיפרה משמעותית את איכות חייהם של חולים סוכרתיים, האריכה את חייהם של חולי סרטן שמחלתם התגלתה בשלבים הראשונים, כמו כן הושג שיפור ניכר במדד תמותת תינוקות.

אך הרפואה הקונבנציונאלית נכשלה באופן משמעותי בטיפול במחלות כרוניות ובמניעתם. לפי מרכז הבקרה למחלות כרוניות בארצות הברית בשנת 2025 50% מהאוכלוסייה תסבול לפחות ממחלה כרונית אחת.

כתוצאה מכך ולמרות ההתפתחות של הרפואה הקונבנציונאלית וההתקדמות הטכנולוגית בה היא נעזרת, קיימת תחושה של אכזבה בקרב הציבור שגורמת לחיפוש דרכים חלופיות ובמיוחד לנהירה בכיוון הרפואה האלטרנטיבית והמשלימה.

אנחנו עדים להתעניינות הולכת וגוברת בשיטות הטיפול ברפואה המשלימה ועליה מרשימה במדדים עולמיים לביקוש לרפואה המשלימה. הביקוש לפתרונות שמציעה הרפואה המשלימה הולך וגובר ורוב קופות החולים מאפשרות כיום קבלת טיפולים אלטרנטיביים, במקרה שיד הרפואה הקונבנציונאלית קצרה מלהושיע או במקרה שהחולה מעדיף זאת.

המונח "רפואה אלטרנטיבית" או "רפואה משלימה" מתייחס לכל טיפול בגוף ובנפש שמטרתו למנוע או לרפא מחלה, באמצעות שיטות המבוססות על עיקרון השילוב שמביא לאיזון בין גוף, נפש ונשמה. תורות אלו מבוססות, לפחות מבחינה תיאורטית, על הקשר העמוק בין גוף, נפש ונשמה ומעבירות מסרים של איזון, טבעיות ובריאות הנוצרת כתוצאה ממניעת מחלות ברמה הפיזית והנפשית.

אך גם לרפואה המשלימה חסרונות הנובעים כתוצאה מכך שחלקם לא עברו הערכה בכלים מדעיים מקובלים ובניסויים מבוקרים. בנוסף לכך השימוש ברפואה אלטרנטיבית יכול לגרום נזק כתוצאה מהזנחת דרכי הריפוי הקונבנציונליות, במיוחד כשמדובר בבעיה חריפה או בעיה מכאנית בה הרפואה הקונבנציונאליות יעילה יותר במניעת הידרדרות במצבו של המטופל. יש מקרים בהם הפנייה לרפואה משלימה במקום רפואה קונבנציונלית עלולה אפילו לסכן את חיי המטופל כמו למשל במצב של תעוקה חדשה בחזה או אוטם בשריר הלב.

המטרות של המיזם "רפואה שלמה - עידן חדש ברפואה" הן לגשר בין הרפואה הקונבנציונלית לרפואה משלימה, להציע מאגר מידע מרוכז ואמין הודות שיטות הטיפול השונות, להקים מערכת בריאות משולבת שתאפשר לראשונה להשיג הלכה למעשה מצב של רווחה גופנית, נפשית, חברתית ורוחנית אופטימלית לכלל האוכלוסייה בישראל ולהציג מודל לחיקוי במישור הבינלאומי.

הקו המנחה הוא מודל הוליסטי מערכתי שמתייחס לגורמים גנטיים ביולוגים, התנהגותיים, נפשיים, חברתיים, סביבתיים, פוליטיים, תרבותיים, דתיים ורוחניים כמחוברים ומושפעים הדדית.

רפואת העתיד אם כן, אינה יכולה אלא להיראות כרפואה אחת אינטגרטיבית אשר:

  • מתייחסת לאדם כישות מורכבת משילוב בין גוף נפש ונשמה,
  • תהיה מסוגלת לשלב את האמצעים האבחוניים והטיפוליים המודרניים ביותר העוסקים בגוף הפיזי עם אמצעים העומדים לרשותנו משיטות טיפול עתיקות, שעברו את מבחן הזמן והוכיחו מעל לכל ספק את יעילותן ואת אמינותן המדעית.
  • יודעת לקחת בחשבון את ההיבט הנפשי והרוחני של האדם.
  • עוברת מטיפול במחלה להעצמת הבריאות.
  • עוברת מגישה חומרית חד ערכית פונקציונאלית לגישה הוליסטית רב תחומית.
  • עוברת מנורמות רפואיות כלליות ומלחמה בסימפטומים למכלול הפרטני של האדם הספציפי והעצמת בריאותו.
  • עוברת מהחלשת הפרט והפיכתו לתלוי בהתערבות ועזרה חיצונים לחיזוק והעצמת משאבי הבריאות וההחלמה הקיימים בו.
  • עוברת מתוחלת חיים ממוצעת אל איכות ותוחלת חיים פרטנית.

יערה קייזר:

מאמנת לבריאות ומיצוי פוטנציאל אישי.

מלווה אנשים בתהליכי ריפוי, החלמה והתפתחות אישית, בשילוב טיפול ברפואה סינית, שיאצו, טווינה, תאילנדי ועוד.

מהנדסת תעשייה וניהול, מאמנת בחברת"AgileForsure" - אימון אנשים וארגונים להתנהגות גמישה, דינמית, תקשורתית ומעצימה על מנת להשיג תוצאות ברמה האישית והעסקית. שותפה בכתיבת הספר: "הארגון האג'ילי המודרני".

חולה בסרטן השד שבחרה להחלים על ידי טיפול הוליסטי עצמאי המבוסס על "הרפואה החדשה".

 

המטופל מול המערכת:

סיפור אישי - סרטן השד - טיפול מבוסס "הרפואה הגרמנית החדשה" טיפול רגשי ותזונתי בעיקרו.

לפני כשנה אובחנתי כחולה בסרטן השד, דרגה 2.
אני חשתי כי הטיפול הקונבנציונלי כפתרון ראשון לא מתחבר לי. הרגשתי כי הבנת התהליך שהוביל ליצירת הגידול טומנת בחובה את הפתרון הנכון. חיבור אל עצמי האותנטית. לייעוד שלי - אל ה"משהו" הזה שאני הכי רוצה להיות…

באיזשהו אופן לא מוסבר לא חשתי פחד. ידעתי בתוך תוכי כי יש סיבות למחלה והן ברורות לי. והן בעיקר רגשיות.
חוויתי תהליך פרידה וגירושין במהלך אותה שנה שהיה מאוד מאתגר עבורי. וגם מאוד מחזק.
יום אחד, קיבלתי מחברה טובה לינק למאמר באתר של ד"ר עידן סער על הרפואה הגרמנית החדשה, מאמר לגבי סרטן השד. קראתי ומיד הבנתי שאני רוצה לחקור את זה יותר לעומק. היה כתוב שם כי במקרה שלי, הסרטן קשור לקונפליקט רגשי של פרידה מבן זוג ואני הופתעתי והתרשמתי. ככל שחקרתי יותר הבנתי שהרפואה הגרמנית החדשה מציעה אלטרנטיבה רצינית ומבוססת מחקר.

פתרון אחד לכולם? כריתת שד מלאה היה עלול להיות המסלול שלי...

כאשר הגעתי אל כירורגית השד, נאמר לי כי ניתן ללכת בשני מסלולים: ניתוח גדול (אפילו כריתה מלאה בגלל נסיבות המקרה וגודל הגידול ביחס לשד וכו') או טיפול הורמונלי של חצי שנה להקטנת הגידול ואז - ניתוח קטן.
הופתעתי כי לא שאלו אותי שום דבר על "איך אני מרגישה"? או "מה עברתי בתקופה האחרונה…"? ולא דיברו איתי על אלמנטים רגשיים בכלל. לא שאלו מה דעתי או מה אני רוצה…

אני חושבת כי פעמים רבות מדי הסיפור של הסתבכות המחלה מתרחש לאחר האבחון וההתערבויות הרפואיות הראשונות. ברור שלכולם כוונות טובות אך החולה נכנס למערבולת, שדורשת בוודאות תמיכה רגשית. זה לא חלק מהטיפול המוצע, וזה חסר. יכולתי להיגרר לסדרה של ניתוחים ללא צורך ממשי. ייתכן שיש עוד דרכים לטפל בסרטן ושווה להתייחס אליהן.
אני בחרתי בטיפול עצמאי שכלל התבוננות פנימית אל תוך עצמי, ובחירת הדרך שאני מרגישה כי היא הכי נכונה עבורי. המחלה נעצרה. הגוש היה בגופי כבר זמן רב לפני כן, כחצי שנה לפחות, עד שהגעתי לרופא. כיום - אני כבר שנה וקצת לאחר האיבחון והמחלה לא המשיכה להתפתח ולהתקדם. פשוט נעצרה במקום.
אני רציתי לעקוב יחד אחר תהליך הריפוי ולחשוב יחד מה עושים בכל שלב או לאור כל שינוי... אך זה לא מתאפשר (או לפחות לא בקלות) במערכת הנוכחית. היא פשוט לא מותאמת לתפיסת העולם הטיפולית הזו. לא הצלחתי לגרום לרופאים מכירורגיית השד להסכים "רק לעקוב אחרי".

אני חושבת כי לכל אחד קיימת דרך ייחודית משלו להוביל את עצמו לריפוי וחשוב לשלב אותה עם שאר כלים מגוונים מעולמות ריפוי שונים ומשלימים. רפואה משולבת אמיתית.

ההפחדה - הרופא המומחה אמר: אם תחיי עוד 3 חודשים…

בנוסף לחוסר הגמישות ואי-האינטגרטיביות במערכת הקיימת, יש מנגנון מתח חזק באוויר (ולא רק באוויר). בחיפושי אחר רופא שיסכים "רק לעקוב אחרי", שאלתי את אחד הרופאים האם ייתן לי הפנייה ל-MRI חוזר והוא ענה לי: "אם תחיי עוד 3 חודשים, תבואי ואז אתן לך…". מצד אחד שמחתי שהוא נותן לי הזדמנות אבל הצורה שבה התנסח היתה חסרת רגישות ולא ראויה למצב. מטרתו היתה להפחיד אותי, לגרום לי להאמין כי אין מקרי הצלחה כאלו ושהבחירה שלי לדחות את הטיפול המקובל תוביל בהכרח להתפתחות של גרורות על כל המשתמע מכך. ובכל זאת - זה לא קרה עד עכשיו…
לעיתים היה נראה כי ההתמודדות עם המערכת והסביבה קשות יותר מההתמודדות עם המחלה ומשמעויותיה.

נתונים רשמיים על צריכת שירותי רפואה משלימים

הרפואה המשלימה תופסת עם השנים מקום רחב יותר, חשוב יותר, בעולם הרפואה המודרנית וכיום ניתן ליהנות מטיפולים משלימים בכל קופות החולים. ככל שהצלחנו לברר, חסרים נתונים עדכניים. להלן הנתונים הכי עדכניים שמצאנו:

  • המודעות ליתרונות הרפואה האלטרנטיבית בעלייה מתמדת משמעותית
    בשנת 2010 קרוב ל-3 מיליון ביקורים של מטופלים נרשמו אצל מטפלים ברפואה המשלימה, עלייה של 25% מהשנה שקדמה לה (הוצג בכנס לרפואה משלימה בסוף שנת 2010).
  • 65% - במערכת הציבורית, 35% - במערכת הפרטית
    בשנת 2013, פרסם ד״ר משה פרנקל כתבה ב Ynet - ״ניתן להעריך כי [מאז נתוני הלמ״ס] מספר הביקורים בשירותי רפואה משלימה עולה על 4 מיליון בשנה. ההערכה הכללית היא ש-65% משירותי הרפואה המשלימה בישראל נמצאים במערכת הציבורית, ורק 35% ניתנים בשוק הפרטי. אם ניקח נתונים אלה, ניתן להעריך כי מספר הביקורים השנתי הכולל אצל מטפלים ברפואה משלימה בישראל הוא הרבה יותר גבוה מהנתון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וניתן להעריך שמספר זה עולה על 4 מיליון ביקורים בשנה״.
  • 80% מהמטופלים מדווחים - "הטיפולים עוזרים לנו"
    עוד עולה בכתבה: ״80% מהמטופלים המשתמשים ברפואה משלימה בישראל מציינים שהטיפולים עוזרים להם. לכן אין פלא שמספר הרופאים שמפנים לטיפולים ברפואה משלימה הולך ועולה. בשנת 1993 רק 6% מהרופאים הפנו לטיפולים אלה, נכון ל-2007 מספרם של הרופאים שהפנו לרפואה משלימה גדל פי 3 לכ-17% מהרופאים.
  • לפחות 45% מהאוכלוסיה מטופלת ברפואה משלימה. בסקר שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 2009, עולה כי 45% מהאוכלוסייה בישראל מטופלת ברפואה משלימה במגוון טיפולים שונים. אנו מעריכים כי לאור הנתונים לעיל והעובדה שההמודעות והשימוש בעלייה מתמדת, אזי גם הנתון הזה קרוב יותר ל-60% ומעלה.

מה שברור לנו הוא כי - צריך עוד מחקר ומידע!

 

הכנסת - מרכז המידע והמחקר : נתונים על מטופלי רפואה משלימה.

 

המסר המרכזי:

נדרש טיפול הוליסטי אמיתי, המאפשר למטופל לקחת אחריות - אבל באחריות!

 

ד"ר זוהר יגיל: 

תואר שלישי מהפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית, מכון ישראל קנדה למחקר רפואי, בנושא ביולוגיה מולקולרית של מערכת החיסון, סרטן ואלרגיה. יו"ר מחלקת המחקר והפיתוח של איגוד הסו-ג'וק הבינלאומי, נגפור, הודו. יו"ר איגוד הסו-ג'וק הישראלי, מומחה לסו-ג'וק, Sam Won Dong, ומדיטציית החיוך. מרצה ומטפל בארץ ובעולם.

 

חוסר מודעות להישגי הרפואה המשלימה:

שמי ד"ר זוהר יגיל ואני בוגר מכון ישראל קנדה למחקר רפואי, למדתי תואר ראשון, שני ושלישי בפקולטה לרפואה של האוניבריטה העברית. היום אני מנהל את מחלקת המחקר והפיתוח של איגוד הסו-ג'וק הבינלאומי שיושבת בנגפור הודו ומייצג את השיטה הזו בישראל.

בעידן שלנו עם הטכנולוגיה המואצת, השינויים המהירים ונגישות המידע נוצר פער בין תדמית הרפואה המשלימה להישגיה בפועל. למעשה כיום לשיטת הסו-ג'וק כמו גם לשיטות נוספות כמו הרפואה הסינית והנטורופתיה מערכי מחקר מסודרים ומרשימים. כיום אני אחראי על יצירת שיתופי פעולה מחקריים עם מוסדות רפואיים ואקדמיים בארץ ובעולם.

ישנם מחקרים רבים ועשרות אלפי תאורי מקרים מסודרים בנושא של טיפולים ברפואה משלימה כמו גם תיעוד מדוייק של החלמות ספונטניות ממחלות ממושכות וקשות כמו Spontaneous Remission Bibliography Project.

אחד המסיחים העיקריים שמאטים למעשה את ההפנמה של התוצאות החדשות הם החיפוש המדעי התמידי אחרי מנגנון. שיטות רפואה משלימה רבות מתקשות להציג מנגנון, בין השאר כי מדובר במנגנוני החלמה טבעיים ומגוונים ולכן העבודות האלו לא זוכות לפרסום. למעשה אנחנו חיים בעידן של שורות תחתונות, כבר לפני למעלה מ-100 שנה הפיזיקה הקוונטית החליפה את הפיזיקה הניוטונית וכבר לא מחפשים מסלול אלא מודדים נקודת יציאה ונקודת סיום. באותה מידה כיום ברפואה המשלימה אנחנו יודעים את נקודות היציאה ונקודות הסיום, עשרות אלפי הצלחות מרשימות.

אחת ממטרות פרויקט רפואה שלמה היא לעזור לגשר על הפער ולהביא לידיעת הציבור והמערכת הרפואית דרכי פעולה משלימות ועוצמתיות שכיום זוכות גם לביסוס מדעי איכותני.

ד"ר ׂׂ(D.A.M) עידן סער: 

ד"ר לרפואה אלטרנטיבית (D.A.M). מלמד את שיטת הרפואה הגרמנית החדשה בקורסים המיועדים בעיקר למטפלים ולרופאים. הרפואה הגרמנית החדשה היא שיטה אשר מצאה מודל, שהוא כנראה המודל המדעי היחידי המוכר כיום ברפואה המודרנית, אשר מאפשר לגלות מה באמת גורם לכל סוג של מחלה.
מטפל בחולים במיגוון רחב של מחלות כולל סרטן ומחלות קשות אחרות בגישה הוליסטית המשלבת גוף ונפש, כולל טיפולים רגשיים. למד ומשלב בטיפולים בהתאם לצורך גם נושאי תזונה ותוספי תזונה, רפואה פונקציונלית, הילינג, קינסיולוגיה, מגנטו-תרפיה וטכניקות לחיזוק דפוסים בתת-המודע שהמטופל בוחר לחזקם.

 

מה באמת גורם למחלה?

על פי "הרפואה הגרמנית החדשה":

  • מה באמת גורם למחלה?
    כדי לטפל נכון ככל האפשר באדם חולה, יש חשיבות רבה לדעת ולהבין מה באמת גרם למחלתו של אותו אדם. אי ידיעה ברורה של גורמי המחלה מביאה לפיתוח שיטות טיפול אשר מבוססות על תיאוריות, ניסוי וטעייה וסטטיסטיקות. הרפואה הגרמנית החדשה, עבודת חייו של הרופא הגרמני ד"ר ריקי גירד האמר, מצאה מודל אשר מאפשר לגלות את הגורם לכמעט כל סוג של מחלה, ואף להוכיח זאת.

  • נמצאה טראומה רגשית ב-100% מהמטופלים שתושאלו ע"י ד"ר האמר
    ד"ר האמר היה רופא פנימאי שעבד במחלקה של חולי סרטן. הוא חלה בסרטן זמן קצר לאחר מותו הטרגי של בנו הבכור, עבר ניתוח וסירב לכימותרפיה, החלים, ולאחר שחזר לעבודתו, החל את מחקרו ב-1979.
    הצעד הראשון במחקר היה לתשאל את כל חולי הסרטן שהגיעו למחלקה בה עבד. התגלית הייתה, שאצל 100% מהחולים שתושאלו נמצא שהייתה ברקע טראומה רגשית כלשהי או קונפליקט רגשי. מאוחר יותר קרא ד"ר האמר לקונפליקטים אלו "קונפליקטים ביולוגיים".

  • מעל 40,000 מקרים מתועדים עם צילומי CT של המח
    הצעד השני במחקר היה לעשות צילומי
    CT של המוח לכל אותם חולים שתושאלו. התגלית המפתיעה כאן היתה, שאצל כל הנבדקים נמצאה במוח צורה של נקודה מרכזית עם מעגלים קונצנטריים סביבה, בדומה לציור של מטרת ירי. השם שניתן לצורה זו הוא HH (ראשי תיבות בגרמנית של "הפוקוס של האמר" - ראה תמונה בשקף 19 במצגת).
    אצל כל נבדק הופיע ה-
    HH במקום אחר במוח, ולאחר שהצטברו מספיק מקרים הסתבר שאצל כל חולה הופיע ה-HH באותו מרכז במוח ששולט על האיבר או הרקמה בה הופיע הגידול הסרטני.
לדוגמא: אצל כל החולים שאובחנו עם סרטן בנאדיות ריאה ימנית, הופיע ה-HH בצד ימין של גזע המוח, במרכז ששולט על נאדיות הריאה הימנית. אצל כל הנשים שאובחנו עם סרטן בצינורות החלב בשד ימין, הופיע ה-HH בקורטקס הסנסורי, באונה השמאלית, קרוב למרכז הראש, במרכז ששולט על תאי האפיתל הקשקשיים שבדפנות הפנימיים של צינורות החלב בשד.
נמצא גם שגודל ה-HH תלוי בעוצמה בה חווה האדם את הקונפליקט.
  • המודל המדעי
    על בסיס התגליות הנ"ל נוצר מודל המאפשר לכל רופא ומטפל לדעת לפי הסימפטומים של המחלה, את סוג הקונפליקט שגרם למחלה אצל אותו אדם.
    רופא או מטפל שלמד היטב את הרפואה הגרמנית החדשה ואת שיטת האבחון דרך צילומי
    CT של המוח, יכול במקרים רבים לדעת אפילו רק לפי צילום ה-CT של המוח איזה מחלות יש לאותו נבדק, איזה סוגי קונפליקטים גרמו למחלות אלו ובאיזה שלב נמצאת כל מחלה.
    כיום יש בידינו מידע מפורט המראה איזה סוג קונפליקט גורם לאיזה סוג מחלה, היכן נמצא המרכז במוח ששולט על הרקמה בה התפתחה המחלה וכן מידע רב נוסף בקשר לשלבי המחלה.

  • דוגמא: בכל המקרים של סרטן שד בצינורות החלב נמצא ברקע קונפליקט של פרידה:

קונפליקט של פרידה יכול להיות אחד מאלה:
- פרידה כואבת או פרידה קשה
- פחד מפרידה
- רצון עז להיפרד
יש גם משמעות אם הסרטן התפתח בשד הימני או השמאלי ואם האישה היא ימנית או שמאלית.

  • בגישות הוליסטיות רבות: המפתח לריפוי מצוי בגורם הרגשי
    בנוסף או במקביל לכל טיפול אחר שהמטופל בוחר לעשות, המפתח לריפוי מלא הוא:
    1. לפתור את הקונפליקט שגרם למחלה.
    2. ללמוד למנוע או לנטרל או למזער ככל האפשר השפעות חוזרות של הקונפליקט.

    הגישה הטיפולית שלנו כמו גם של שיטות הוליסטיות רבות נוספות אומרת בצורה מאד ברורה, שהיחיד שיכול לרפא את החולה הוא החולה עצמו. תפקיד המטפל הוא לתמוך במטופל בהתאם לצורך ולתת לו את מירב ומיטב הכלים שיעזרו לו לרפא את עצמו.

רותי קרני הורביץ:

מנהלת ביה"ס אמנות הלידה להכשרת דולות ומדריכות להכנה ללידה, אקטיביסטית לידה, ראש ארגון הדולות וממקימות תנועת נשים קוראות ללדת למען חופש בחירה בלידה בישראל ומחברת ספרים ומאמרים בנושא הלידה.

 

רפואה מבוססת מיתוס למרות המחקר האמפירי:

חתך החיץ מבוצע לא בגלל המחקר המדעי אלא למרות המחקר המדעי.

הנסי גואר, סופרת עטורת פרסים Obstetric Myths versus research realities ועוד.

מיתוס: ניתוחים קיסריים מבוצעים במקרה הצורך בלבד.

פרקטיקה: אחת מכל ארבע נשים בעולם המערבי תלד בניתוח קיסרי. מחצית מניתוחים אלו אינם נחוצים.

מיתוס: חתך יזום ו'ונקי' עדיף על קרע 'לא מבוקר'.

פרקטיקה: episiotomy גורם קרעים עמוקים.

מיתוס: לידות בית הן מסוכנות.

פרקטיקה: לידה מחוץ לבית החולים בטוחה יותר עבור רוב האמהות והתינוקות.

מקורות מידע:

  1. חתך החיץ.
  2. ניתוחים קיסריים.
  3. לידות חוץ-אישפוזיות
  4. בריטניה ממליצה לנשים ללדת בבית

רועי לוטן:

יחד עם אישתו טל הגה ויזם את הפרוייקט. ממקימי המכון הבינתחומי למדע ותודעה (פרש לאחרונה מהנהלת המכון כדי להתמקד במיזם ״רפואה שלמה״). הוא פיתח את תיאורית "מרחבי השתקפויות" לאיחוד הפיסיקה ויזם את פרויקט וליקובסקי לתורה ומדע.

 

הפתרונות:

סוגרים את הפערים (המשמעות של התכנים שהובאו על ידי הדוברים הקודמים במבט-על):

כל אחד מן הדוברים הקודמים הציג בעיה אקוטית כלשהי, הקיימת כיום בתפיסת הבריאות הן בממסד הרפואי והן בתודעה הציבורית:
  • הפער בתפיסת מושג הבריאות (ד"ר נאדר בוטו)
  • הפער בין המטופל למערכת (יערה קייזר)
  • הפער בין התדמית של הרפואה המשלימה להישגיה בפועל (ד"ר זוהר יגיל)
  • הפער בהבנת גורמי המחלה (ד"ר עידן סער)
  • הפער בין מיתוסים רפואיים מודרניים לבין המחקר האמפירי (רותי קרני הורביץ)

במסגרת מיזם "רפואה שלמה - עידן חדש ברפואה" אנו מתכוונים לטפל בכל הבעיות שהוצגו ולסגור את הפערים.

 

מטרות המיזם:

  • לאפשר לכל אדם נגישות למידע מקיף אודות כלל אפשרויות הטיפול והמחקרים המדעיים החדשניים ביותר באופן מרוכז ואמין.
  • לאפשר לכל אדם טיפול על ידי צוות הוליסטי, תוך שילוב גישות טיפול משלימות המתייחסות לאלמנטים המשפיעים על מצב בריאותנו - גוף, נפש, חברה ורוח.
  • להוות מאגר המידע הישראלי הגדול והמקיף ביותר לשיטות האבחון והטיפול הקונבנציונליות והאלטרנטיביות גם יחד, כולל מחקרים מדעיים בנושא, אינדקס מטפלים וצוותי טיפול הוליסטיים-משולבים.
  • להוות מקור ידע מדעי לשילובי שיטות אופטימליות ומוכחות מדעית לטיפול במחלות מסוימות.
  • להוות דוגמה ובסיס ליצירת מערכת בריאות משולבת חדשנית ומתקדמת בעתיד.

 מבנה המיזם:

קישורים למידע נוסף:

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.